Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών - Πού θα κλείσουν τα σχολεία

Ορμητικά επιστρέφει σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας ο χιονιάς, με αποτέλεσμα οι κατά τόπους περιφέρειες και δήμοι να κλείσουν και πάλι στα σχολεία. Αναλυτικά:

Έβρος

Λόγω της νέας επιδείνωσης του καιρού, κλειστά παραμένουν σήμερα Δευτέρα, με απόφαση των δημάρχων, τα σχολεία του δήμου Σουφλίου -στον ορεινό όγκο του οποίου το χιόνι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Πουλιλιό, έφτασε στους 20 πόντους σε διάστημα μόλις δύο ωρών- της δημοτικής ενότητας Φερών καθώς και των Μεταξάδων του δήμου Διδυμοτείχου. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης είπε πως, λόγω της έντασης των χιονοπτώσεων, των χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία του Διδυμοτείχου λειτουργούν κανονικά, αποφασίστηκε η επιστροφή με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ των μαθητών του δήμου που διαμένουν στα χωριά της περιφέρειας.

Σημειώνεται πως, λόγω της επανάκαμψης του χιονιά, δεν πραγματοποιήθηκε η πρωινή πτήση προς Αθήνα από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καιρικές προγνώσεις, βάσει των οποίων προβλέπεται σταδιακή ύφεση των καιρικών φαινομένων, κανονικά εκτιμάται πως θα γίνει η μεσημβρινή πτήση.

Δ. Μακεδονία

Με έκτακτες αποφάσεις των δημάρχων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού στην Π.Ε. Καστοριάς, Γρεβενών στην Π.Ε Γρεβενών και Σερβίων - Βελβεντού στην Π.Ε. Κοζάνης τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα λόγω της χιονόπτωσης και άσχημων καιρικών συνθηκών.

Τρίκαλα


Η νέα επιδείνωση του καιρού, που πλήττει τη δυτική Θεσσαλία από σήμερα και η οποία συνοδεύεται με χιονόπτωση αλλάζει και το πρόγραμμα λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Έτσι, στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, αναστέλλεται η απόφαση για σημερινή επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για σήμερα Δευτέρα στον δήμο Τρικκαίων, σύμφωνα με σημερινή πρωινή νέα ανακοίνωση, καθώς οι καιρικές συνθήκες που ενέσκηψαν στην περιοχή δεν επιτρέπουν την ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των μαθητών και όλων των μελών της σχολικής κοινότητας από τα διδακτήρια. Επομένως τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα. Αντιθέτως, ανοιχτοί θα μείνουν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Επίσης, λόγω της νέας επιδείνωσης του καιρού, σήμερα Δευτέρα, όλα τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, δε θα λειτουργήσουν.

Κομοτηνή


Χιονίζει από το πρωί στα ορεινά της Ξάνθης με αποτέλεσμα να αναστείλουν εκ νέου τη λειτουργία τους όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ορεινού δήμου Μύκης αλλά και της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης του δήμου Ξάνθης.

Στα υπόλοιπα τμήματα του δήμου Ξάνθης όσο και στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, τα σχολεία σήμερα λειτουργούν κανονικά.

Πηγή: skai.gr