Βαριές καταγγελίες Καμμένου για Κουρτάκη και Τζένο, με αναφορά στο Noor 1

Βαριές καταγγελίες εξαπέλυσε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εναντίον του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και τον διευθυντή του εν λόγω ομίλου Παναγιώτη Τζένο.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως οι δύο άνδρες απειλούν ακόμα και μέσω ανήλικων παιδιών προκειμένου να συνεχίσουν τις δουλειές τους, σημειώνοντας μάλιστα πως ορισμένοι συνεργάτες τους είναι, μεταξύ άλλων, μπλεγμένοι στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1.

Ενδεικτικά, ο κυβερνητικός εταίρος ανέφερε ότι ο κ. Κουρτάκης είναι συνεργάτης του πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα Αιμίλιου Κοτσώνη, που ήταν κεντρικό πρόσωπο στη δίκη για το Noor 1. Πρωτόδικα, ο Κοτσώνης είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη, με αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης.

Η δίκη των δύο στελεχών των «Παραπολιτικών» αναβλήθηκε έως τις 2 Φεβρουαρίου, λόγω κωλύματος του συνηγόρου τους.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι οι δύο κατηγορούμενοι θέλουν ουσιαστικά να αποφύγουν να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ ο κ. Κουρτάκης κατήγγειλε πρακτικές που θυμίζουν δικτατορία.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα, μετά από τη μήνυση του κ. Καμμένου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δικαστική διαδικασία για το αδίκημα της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης για το οποίο επίσης τους έχει καταμηνύσει ο υπουργός.

Αφορμή επιθέσεις, στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» για να αποσύρει κατηγορίες για τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Με βάση τη λίστα, ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ.


Πηγή: skai.gr