Συνεχίστηκαν τα προβλήματα από τον χιονιά και τον παγετό

Συνεχίζονται τα προβλήματα -κυρίως στις μετακινήσεις- στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά εξαιτίας του χιονιά, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Η κατάσταση ωστόσο, βελτιώνεται σταδιακά λόγω της υποχώρησης της κακοκαιρίας.

Την Τετάρτη, χιονόπτωση έπληξε τη Λάρισα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -7 βαθμούς και τις μετακινήσεις να διεξάγονται με δυσκολία. 

Στον Βόλο, το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα, ενώ τους 40 πόντους ξεπέρασε το χιόνι και στα Τρίκαλα, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Στη Λαμία τα προβλήματα ήταν έντονα από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, ενώ στο Καρπενήσι το χιόνι έφτασε σχεδόν τα 25 εκατοστά.

Στην Ήπειρο, το χιόνι ξεπέρασε τους 40 πόντους στις πόλεις των Ιωαννίνων και της Άρτας. Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στους οδικούς άξονες.

Στα λευκά ντύθηκαν το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι  και η Ορεινή Ναυπακτία, ενώ απομακρυσμένα χωριά αποκλείστηκαν εξαιτίας των χιονοπτώσεων στην Κέρκυρα.

Στη Λέσβο, κατέρρευσε από το βάρος του χιονιού η στέγη του ιστορικού Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Σε Σκόπελο και Αλόννησο, οι αρμόδιες αρχές αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, καθώς περιοχές των δύο νησιών, παρέμεναν χωρίς νερό ακόμη και το βράδυ της Τετάρτης. Προτεραιότητα των αρχών, η διάνοιξη των δρόμων, αλλά και ο απεγκλωβισμός ατόμων από αποκλεισμένες περιοχές στα δύο νησιά.

Πηγή: skai.gr