Σε λευκό κλοιό και η Λάρισα - Στους 30 πόντους μέσα στην πόλη το χιόνι

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση που υπάρχει σε όλο το νομό Λάρισας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, των δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το μέτωπο της χιονόπτωσης παραμένει έντονο ακόμα και μέσα στη πόλη, με το χιόνι να ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία τους 30 πόντους, ενώ αναμένεται κύμα παγετού από το βράδυ της Τετάρτης.

Τα προβλήματα που ξεκίνησαν το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτή την ώρα καθώς υπάρχουν περιοχές όπου δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

- Ιστορικός χιονιάς

Ο δήμος Λάρισας, χαρακτηρίζει «ιστορικό χιονιά» το φαινόμενο που έχει πλήξει την περιοχή, καθώς έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Τα εκχιονιστικά δουλεύουν ασταμάτητα μέσα στη πόλη και επιδιώκουμε τις κεντρικές αρτηρίες να τις κρατήσουμε ανοιχτές. Ωστόσο το χιόνι είναι πολύ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Γιώργος Σούλτης.

Να σημειωθεί πως 30 εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου αλλά και του Στρατού, επιχειρούν όλη μέρα μέσα στη πόλη για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Η κίνηση εντός της πόλης γίνεται με δυσκολία ενώ αρκετοί οδηγοί κινούνται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Τα αστικά λεωφορεία εντός της πόλης κινούνται κανονικά

- Ακυρώθηκαν τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Από το πρωί λόγω της κακοκαιρίας του χιονιά έχουν ακυρωθεί όλα τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ, εκτός από αυτά προς Αμπελώνα και Τύρναβο, λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου.

- Εγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι στα παράλια του νομού

Την παρέμβαση της πυροσβεστικής χρειάστηκε για να μετακινηθεί ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που διαμένει στην παραλιακή περιοχή της Βελίκας του δήμου Αγιάς σήμερα Τετάρτη, καθώς αντιμετώπισαν δυσκολία στη μετακίνηση από τον χιονιά. Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εσπευσμένα στο σημείο που διέμεναν οι ηλικιωμένοι βρέθηκε όχημα της πυροσβεστικής ώστε να τους μεταφέρει στον στην Αγιά.

Να σημειωθεί πως οι ηλικιωμένοι αναζητούσαν τρόπο να μετακινηθούν, αλλά αδυνατούσαν να βρουν κάποιο μέσο μεταφοράς, καθώς οι δυσκολίες αυτή τη στιγμή στη περιοχή είναι μεγάλες, και η μετακίνηση ακόμα και παραλιακά, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

- Σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση σε χωριά του νομού

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στο νομό της Λάρισας από τον χιονιά, καθώς συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η χιονόπτωση, ενώ υπάρχουν περιοχές και κυρίως ορεινά χωριά που η μετάβαση είναι σχεδόν αδύνατη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο χωριό Σκλήθρο στην περιοχή της Αγιάς Λάρισας, στο οποίο και επιχειρείται με πολλές δυσκολίες το άνοιγμα του δρόμου από εκχιονιστικά μηχανήματα.

Να σημειωθεί πως σε όλο το νομό η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να απομακρύνουν το χιόνι που πέφτει «Μόλις περνάει το εκχιονιστικό μηχάνημα, ακριβώς μετά από 10 λεπτά το χιόνι καλύπτει όλο το δρόμο. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και το χιόνι είναι ασταμάτητο» δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λάρισας, Δημήτρης Παπαδημόπουλος.

- Κλειστά και τα καταστήματα λόγω χιονιά στη πόλη της Λάρισας

Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας που έχει πλήξει το νομό Λάρισας σήμερα, δημιούργησε δυσκολίες στην καθημερινότητα της αγοράς της Λάρισας, με τους εμπόρους και καταστηματάρχες να ανακοινώνουν πως θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα το απόγευμα της Τετάρτης. «Δεν έχει νόημα να είμαστε ανοιχτοί, το χιόνι είναι παρά πολύ και πήραμε απόφαση ομοφώνως να προτείνουμε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Γιώργος Τσιαπλές.

«Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και της πυκνής χιονόπτωσης, που δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις και γενικότερα τη λειτουργία της αγοράς το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας προτείνει τα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά σήμερα το απόγευμα» αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

- Κλειστά και αύριο Πέμπτη τα σχολεία στο νομό

Κλειστά σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στην πόλη της Λάρισας και σε όλο το νομό.

Πηγή: skai.gr