Συνεχίζεται η Οδύσσεια για τους 300 αποκλεισμένους σε τρένο στις Θέρμες

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των περίπου 300 επιβατών που ταξιδεύουν με την αμαξοστοιχία 53, η οποία εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, παρά τις διαβεβαιώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Το τρένο ακινητοποιήθηκε για περίπου τρεις ώρες στις Θέρμες, κοντά στο Δομοκό, όταν η μηχανή βραχυκύκλωσε λόγω του ψύχους, ενώ λόγω ελλιπούς συντήρησης του δικτύου υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στις άλλες δύο μηχανές που εστάλησαν από το Παλαιοφάρσαλο προκειμένου να απεγκλωβίσουν την αμαξοστοιχία.

Από τις δύο μηχανές που έφθασαν στο σημείο, με μεγάλη καθυστέρηση, οι κινητήρες της πρώτης βραχυκύκλωσαν επίσης, ενώ προβλήματα υπάρχουν και με τον κινητήρα της δεύτερης, με αποτέλεσμα το τρένο να έχει ακινητοποιηθεί εκ νέου κοντά την Καλλιπεύκη, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Λιανοκλάδι.

Αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να σταλεί νέα μηχανή από το Λιανοκλάδι, προκειμένου να συνεχίσει το τρένο το ταξίδι του.

Επιβάτες που βρίσκονται στο τρένο κάνουν λόγο για μεγάλη ταλαιπωρία καθώς βρίσκονται μέσα στην αμαξοστοιχία εδώ και περίπου 10 ώρες, δίχως να μπορούν να φθάσουν στον προορισμό τους.
Σημειώνεται πως λόγω της κακοκαιρίας η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των δρομολογίων προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα η εκτέλεσή τους.

Οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν προκαλέσει προβλήματα και σε αρκετά περιφερειακά αεροδρόμια, όπως στα Ιωάννινα, στην Καβάλα, την Σκιάθο, την Κατερίνη, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη.

Από το πρωί δύο πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ανακατευθύνθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, ενώ δεν αποκλείεται τα προβλήματα στη συμπρωτεύουσα να συνεχιστούν λόγω των καιρικών συνθηκών.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας