Στα λευκά η Αττική - Σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλη την επικράτεια (φωτό)

- Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία 
- Απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά
- Αναλυτικότερα πού διακόπτεται η κυκλοφορία

Άργησε, αλλά τελικά… έφτασε η χιονόπτωση που είχε προβλέψει η ΕΜΥ και περίμεναν επί τόσες ημέρες οι Αθηναίοι. Στα λευκά έχουν ντυθεί περιοχές σε όλη την Αττική, ακόμη και στον Πειραιά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το χιόνι άρχισε να πέφτει από το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της πρωτεύουσας και εντονότερα στα βόρεια προάστια. Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει νωρίτερα ότι οι χιονοπτώσεις θα ήταν έντονες σε περιοχές όπως το Βόρειο Αιγαίο, η Εύβοια και οι Σποράδες.



Στην Αθήνα το χιόνι άρχισε να πέφτει λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα και σε τέτοια πυκνότητα που σύντομα σχηματίστηκε ένα λευκό στρώμα στις οροφές των σταθμευμένων αυτοκινήτων. Στα βόρεια προάστια που η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη ντύθηκαν στα λευκά και οι επιφάνειες των κτιρίων και των δρόμων με τη λιγότερη κίνηση. 

Ολιγόλεπτη διακοπή χρειάστηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου προκειμένου να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα που είχε γεμίσει χιόνι.

Φωτογραφία της Maria Alyfanti.

Δρόμοι που είναι κλειστοί 

-Στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου της περιοχής έως την περιοχή Ανατολή.

-Στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

- Κλειστή η λεωφόρος Καρέα από Ηλιούπολη, η Κατεχάκη από Πίνδου, η Πρωτοπαπαδάκη στο Γαλάτσι και η Μουσών στο Ψυχικό.

Φωτογραφία της Xristina Vidou.

Νωρίτερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414. Παράλληλα, διακοπή της κυκλοφορίας έχει γίνει και από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για τα φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

- Κλειστή η εθνική οδός Κορίνθου – Επιδαύρου από το 24ο χιλιόμετρο

Σημειώνεται ότι ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη.




Φωτογραφία της Pinelopi Galiou.


Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr