Σημαντικά ευρήματα στο σπίτι της Ρούπα & στη «γιάφκα» του Αλίμου

Αποκλεισμένα από την αστυνομία παραμένουν τα κτίρια σε Ηλιούπολη και Μπραχάμι, όπου συνελήφθησαν η Πόλα Ρούπα και μία 25χρονη με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, αλλά και το κλειστό πάρκινγκ στον Άλιμο, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί οπλισμός και δύο αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σπίτι της Ρούπας στην Ηλιούπολη βρέθηκαν σημειώσεις, πλαστές ταυτότητες και κλειδιά, εκ των οποίων κάποια ταιριάζουν στο συγκεκριμένο γκαράζ.

Στο χώρο βρέθηκαν βαλίτσες με πυρομαχικά και άλλο υλικό. Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν μπει και άλλοι χώροι στην Αττική, που φέρονται ότι σχετίζονται με τη δράση της Ρούπα.

Εν τω μεταξύ, Ρούπα και Μαζιώτης, ξεκίνησαν απεργία πείνας, προκειμένου το παιδί τους να δοθεί στη μητέρα και την αδελφή της Πόλας Ρούπα.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη το 2014, έχει καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016 για πλημμεληματικές κατηγορίες στην δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.

Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν της 48χρονη για αυτήν την δικογραφία -καθώς ήταν καταζητούμενη εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια- και την είχε καταδικάσει για επιμέρους πράξεις πλημμεληματικού βαθμού. Σε βάρος της επίσης εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας για ενέργειες που της αποδίδονται ενόσω παρέμενε καταζητούμενη.

Η Ρούπα θεωρείται ως ο εγκέφαλος αρκετών ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι στην τελευταία ληστεία στη Μαλεσίνα, που αποδίδεται στη Ρούπα, οι κάμερες ασφαλείας φαίνεται ότι είχαν καταγράψει ως δράστες δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Πέρυσι, είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα.





Πηγή: skai.gr