Από τις 9 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, παρατήρησε ότι ακόμα και στις εκπτωτικές και εορταστικές περιόδους, που παραδοσιακά αποτελούν περιόδους σχετικής ανάκαμψης της οικονομίας, δεν φαίνεται να σημειώνεται θετική εξέλιξη στον τζίρο των επιχειρήσεων.

Ο κ Κορκίδης εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα τα αποτελέσματα της εορταστικής αγοράς να μην είναι «μάντης κακών» για την αγοραστική κίνηση των εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, η διαχρονική αρνητική εξέλιξη του τζίρου σε καταστήματα λιανικής κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων σε απόλυτους αριθμούς από το 2008 (όπου κυμαινόταν στα 8,3 δισ. ευρώ) σημειώνει διαρκή μείωση, με την κορύφωσή της το 2013 (στα 5,89 δισ. ευρώ), ενώ το 2016 σε μια εκτίμηση μετά βίας έφτασε τα 5,4 δισ. ευρώ, σημειώνοντας απώλειες περίπου 5% σε σχέση με το 2015.
Πηγή: skai.gr