Δεύτερη ημέρα κακοκαιρίας - Που διακόπηκε η οδική κυκλοφορία

Χιόνι, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία και την Κρήτη.

Στο Λεκανοπέδιο Αττικής, λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος της ταβέρνας Ζυγός και πάνω, στη περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου, και στη λεωφόρο Φυλής προς Δερβενοχώρια.

Διακόπηκε, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου, από το 10-ο χλμ έως την παραλιακή, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, ενώ επιτρέπεται πλέον η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στον Υμηττό από την θέση Καλοπούλα και στην επαρχιακή οδό Άγιου Μερκούριου - Βαρυμπόμπης από την ταβέρνα Λεωνίδας.

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η κίνηση φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας, από το ύψος των Βιλίων στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ η κίνηση των υπολοίπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Μεταφορών, για όσο χρειαστεί λόγω της κακοκαιρίας θα μείνει από σήμερα ανοιχτό για τους αστέγους το μεγαλύτερο μέρος των σταθμών του μετρό.

Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει 4 δομές για την προστασία των αστέγων: τη Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, το Καταφύγιο Αγάπης, στην οδό Ευρυπίδου, τη Λέσχη Φιλίας Κουκακίου και την αίθουσα γυμναστηρίου του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο Παγκράτι.

Επιπλέον, λόγω των καιρικών συνθηκών αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα εορταστικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους.
Πηγή: skai.gr