Κλείσιμο

Ρόδα και... κοπάνα: Ξήλωμα ζήτησε ο Καμίνης - Παρέμβαση Δικαιοσύνης

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την επικινδυνότητα της ρόδας της πλατείας Συντάγματος διέταξε την Τετάρτη η Εισαγγελία Αθηνών μετά από σχετική μηνυτήρια αναφορά εταιρείας. 

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα.

Τα αδικήματα που κατ' αρχάς θα διερευνηθούν είναι εάν υφίσταται παράβαση καθήκοντος, αφού η ρόδα φέρεται έχει τοποθετηθεί χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας, αλλά και το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο, αφού κατά τη μηνυτήρια αναφορά τίθεται θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων.

To ξήλωμα της ρόδας, και την απομάκρυνσή της από την πλατεία, ζήτησε νωρίτερα το μεσημέρι από την ιδιοκτήτρια εταιρεία ο Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων προέβη στην κίνηση αυτή γιατί όπως δήλωσαν συνεργάτες του στον ΣΚΑΪ δεν υπάρχουν τα εχέγγυα ότι θα λειτουργήσει σύντομα, καθώς γνωμοδότησε αρνητικά και η αρμόδια Επιτροπή.

Η ανακοίνωση του Δήμου

«Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής».
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Δαμιανός