Έλληνας δραπέτης ο νεκρός που πυροβόλησε αστυνομικούς στην πλατεία Θεάτρου

Για καθαρή αυτοκτονία με τραύμα εξ' επαφής από πυροβόλο όπλο έκανε λόγο ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 38χρονου δραπέτη των φυλακών Χαλκίδας, μετά τη συμπλοκή με αστυνομικούς, το πρωί του Σαββάτου, στην πλατεία Θεάτρου.

Αναμένονται και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων απ' όπου θα επιβεβαιωθεί αν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του.

Ο 38χρονος είχε αφήσει σημείωμα στο σπίτι των γονιών του στο οποίο ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει στη φυλακή, προαναγγέλλοντας ότι είναι έτοιμος να σκοτώσει ή να σκοτωθεί».

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά, και πρόκειται για 38χρονο από την Κρήτη, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του και την παραβίασε καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου 2016, αλλά δεν επέστρεψε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τον ελέγξουν, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο δεξί χέρι έναν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν και πυροβόλησαν δύο φορές εναντίον του.

Σύμφωνα με τέσσερις μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι έχουν δώσει ήδη προφορικές καταθέσεις στην Ασφάλεια, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, κρύφτηκε πίσω από κτίριο, όπου αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του στο κεφάλι, δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Ο τραυματισμένος 28χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, οπού χειρουργείται αυτή την ώρα καθώς έχει διαμπερές τραύμα στον ώμο.

Τα εύσημα στην ομάδα ΔΙΑΣ έδωσε με μία ανάρτηση στο διαδίκτυο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η ομάδα ΔΙΑΣ απέδειξε την ετοιμότητά της στην επιβολή του νόμου και της τάξης. Περαστικά στον τραυματισμένο αστυνομικό», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της Ν.Δ.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ