Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για το Noor 1

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1, που μετέφερε στα αμπάρια του 2 τόνους ηρωίνης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για την επιτάχυνση της έκδοσης των διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τουλάχιστον τρεις Τούρκους και Βέλγους επιχειρηματίες που θεωρούνται χρηματοδότες του φορτίου.

Παράλληλα, σε έγγραφη αναφορά του ο 42χρονος Μάκης Γιαννουσάκης, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη μεταφορά του φορτίου, περιγράφει κινήσεις των χρηματοδοτών της ηρωίνης στην Αθήνα, συναντήσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στα Ιλίσια , ενώ μίλα και για «δοκιμαστικό» ταξίδι της μεταφοράς ηρωίνης με άλλο πλοίο, συμφερόντων των ίδιων κατηγορουμένων.

Επίσης φέρεται να έχουν υπάρξει καταθέσεις εμπλεκομένων στην υπόθεση που αναφέρονται στο ενδεχόμενο το Νoor 1 να μετέφερε και τρίτο τόνο ηρωίνης, ο οποίος μεταφέρθηκε σε βαλκανική χώρα και προοριζόταν για πληρωμές Ελλήνων και ξένων διακινητών.

Τέλος, παρουσιάζονται στοιχεία για το ρόλο ενός ιδιώτη - με κατάστημα πώλησης ελαστικών - στον οποίο φέρεται ότι τού είχε ανατεθεί η προσέγγιση δικαστικών λειτουργών για την ευνοϊκή μεταχείριση των κατηγορουμένων!
Πηγή: skai.gr