Κλείσιμο

Απεργία: Η ΠΝΟ αποφασίζει - Οι αγρότες αναμένουν - Ο Κουρουμπλής επιστρατεύει;

Εν αναμονή της σημερινής απόφασης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που συνεδριάζει το πρωί προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της, σχετικά με τις κινητοποιήσεις, βρίσκονται οι αγρότες στο Ηράκλειο της Κρήτης στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων.

Η κατάσταση εκτονώθηκε μόνο όταν οι Κρητικοί παραγωγοί έλαβαν διαβεβαιώσεις πως τα φορτηγά με τα κηπευτικά θα φορτωθούν. Στο πλαίσιο αυτό, 100 φορτηγά βρίσκονται ήδη στο λιμάνι φορτωμένα με αγροτικά προϊόντα και φαίνεται σα να το «πολιορκούν» αναμένοντας την απόφαση.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή, άφησε για πρώτη φόρα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης. Όπως είπε εάν μετά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ δεν έχει δοθεί λύση, "το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει".

Χθες Παρασκευή το βράδυ, το λιμάνι Ηρακλείου, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν αγρότες που ζητούσαν να ναυλωθεί πλοίο για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων πολιόρκησαν οχηματαγωγό και επιτέθηκαν σε ναυτεργάτες, οι οποίοι αρνήθηκαν να σπάσουν την απεργία. 

Μάλιστα, οι αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες προς το πλοίο και έβαλαν φωτιά σε παλιά εκδοτήρια ενώ οι ναυτικοί απάντησαν με ρίψεις νερού. 

Σημειώνεται πως λόγω της απεργίας της Ομοσπονδίας των ναυτεργατών αυξάνονται διαρκώς σε νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων οι ελλείψεις σε προϊόντα μικρής διάρκειας όπως οπωροκηπευτικά, καύσιμα και φάρμακα, με τα αποθέματα να έχουν φτάσει στο "κόκκινο".

Πηγή: skai.gr