Άνοιγμα Κουρουμπλή σε ΠΝΟ- «Όνειρα θερινής νυχτός» οι εκλογές

Διατεθειμένος να εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφορικά με την απόφαση της Πανελληνίας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να παραταθεί η απεργία μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής.

Διεμήνυσε πάντως ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τα νησιά εγκαταλειμμένα στην τύχη τους και ειδικότερα όσα δεν έχουν αεροδρόμια», παρότι δήλωσε ότι δεν μπαίνει στη λογική της επιστράτευσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κουρουμπλης και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής που ζητά η αντιπολίτευση. Εκτίμησε πάντως πως δεν πρόκειται να καμφθεί η σκληρή στάση καθώς «ορισμένοι ίσως να επιδιώκουν ηρωικές εξόδους».

Πάντως δεν απέκλεισε να στείλει και ο ίδιος γραπτή διαβεβαίωση όπως ζητούν οι συνδικαλιστές των ναυτικών ότι δεν θα αλλάξει προς το δυσμενέστερο η φορολόγησή τους.

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας χαρακτήρισε «όνειρα θερινής νυχτός» τα σενάρια πρόωρων εκλογών, μετά το πακέτο παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου, ζήτησε την αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ έπειτα και από τη γραπτή δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου σχετικά με το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών.




Πηγή: skai.gr