Κίττμερ: Οι Έλληνες πάντα αντιμετώπιζαν προβλήματα, αλλά τα καταφέρνουν

Την πεποίθηση ότι οι Έλληνες θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο απερχόμενος πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα Τζον Κίττμερ.

«Έχετε πολλές προκλήσεις, αλλά βλέπω μικρά θετικά σημάδια στην οικονομία μέσα από τη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης. Ειλικρινά πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε» υπογράμμισε στον σταθμό μας ο κ. Κίττμερ, μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά.

«Οι Έλληνες αντιμετωπίσανε πολύ δύσκολα προβλήματα… Με λυπεί αυτή η κατάσταση, η ύφεση διαρκεί επτά χρόνια, αλλά έχουμε λόγους να παραμένουμε αισιόδοξοι» τόνισε. Κατά τον 20ο αιώνα, εξήγησε, εσείς οι Έλληνες αντιμετωπίσατε σοβαρά προβλήματα και καταφέρατε να βγείτε σε καλύτερη θέση.

Όσον αφορά τις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου, ο βρετανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι «δεν φεύγουμε από την Ευρώπη, θα φύγουμε από την ΕΕ και την πολιτική της δομή…» «Με την Ελλάδα έχουμε μια συμμαχία που διαρκεί 200 χρόνια και αυτή η συμμαχία δεν θα αλλάξει» διαβεβαίωσε.

Όπως τόνισε, επιθυμία του Λονδίνου είναι μια ΕΕ σταθερή και επιτυχημένη. «Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις στο μέλλον, πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές. με τα άλλα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ» σχολίασε ο κ. Κίττμερ. 
Πηγή: skai.gr