Άμεση διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών ζητεί η Δικαιοσύνη

Άμεσες υπήρξαν οι ενέργειες του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλία Ζαγοραίου, μετά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου, για κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελιών για τις ύποπτες συνακροάσεις στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό.

Ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός κ. Γ. Νούλης που ανέλαβε την έρευνα - κατεπείγουσα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης - ήδη απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια, έγγραφο με το οποίο ζητά να εξετασθούν άμεσα ως μάρτυρες στελέχη και αρμόδιοι παράγοντες από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, ενώ διέταξε και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις τηλεφωνικές γραμμές του Περισσού από ειδικούς του ΟΤΕ και της ΑΔΑΕ.

Με ανακοίνωση
του χθες Πέμπτη το ΚΚΕ κατήγγειλε επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, και του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο κέντρο".

Στο μικροσκόπιο και της Βουλής θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα η υπόθεση «τηλεφωνικός κοριός» που κατήγγειλε το ΚΚΕ και για την οποία έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα.

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης υποκλοπών ζήτησε με ανακοίνωσή της η ΝΔ, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα απαντήσεις για το θέμα. .

«Η εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου. Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι του ζητούμενο» σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. 

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Να διερευνηθεί η υπόθεση σε όλο της το βάθος και την έκταση κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ώστε αν συμβαίνει κάτι παράνομο και ύποπτο να βρει τους υπαίτιους και να διασφαλίσει το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

"Δεν παρατηρήθηκε 
κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους" απαντά πάντως ο ΟΤΕ, διευκρινίζοντας ότι ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. 
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου