Μία νεκρή και πέντε τραυματίες από την έκρηξη στη Βικτώρια (video)

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 9.20 το πρωί, εν ώρα αιχμής, σε ταχυφαγείο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Χέυδεν, στην Πλατεία Βικτωρίας.

Η άτυχη γυναίκα, 42 ετών, βρέθηκε νεκρή στο υπόγειο του καταστήματος, στο χώρο του λογιστηρίου. Καταπλακώθηκε από τοίχο, καθώς το υπόγειο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους αγνοούμενους.

Από τους πέντε τραυματίες οι δύο έχουν πάρει εξιτήριο και κανένας δεν διατρέχει κίνδυνο,



Γειτονικά καταστήματα και η κοντινή στάση του Μετρό έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμα γνωστά. Επικρατέστερο σενάριο είναι ότι πρόκειται για ατύχημα με φιάλες υγραερίου, όμως όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται από την ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής.



Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος, σημειώνοντας ότι το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη της για το συμβάν και την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια της εκλιπούσας. Τονίζει, δε, θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος.

Η πλήρης ανακοίνωση της εταιρείας:

«Με βαθιά οδύνη στην εταιρία Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών.

Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας.

Η διοίκηση της εταιρίας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της.

Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.

Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος».



Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ 

Άμεσα, απαντήσεις, για το τραγικό περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου αρχικώς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της, ενώ εύχεται ταχεία ανάρρωση στα άλλα θύματα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, από την έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας.

«Θα πρέπει», ζητά παράλληλα όμως, «να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος και να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όλα τα αρμόδια όργανα, πρέπει να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν, όπως και να εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr