Κλείσιμο

Κινητοποιήσεις σε νησιά του Αιγαίου για το ΦΠΑ

Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί σήμερα το πρωί στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου για την αύξηση του ΦΠΑ.

Επιχειρήσεις κάθε λογής έχουν κλείσει σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Σάμο με τους ιδιοκτήτες τους να διεκδικούν τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που καταργούνται από την 1η Ιανουαρίου.

Κλειστές παραμένουν και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου και όλων των δήμων, ενώ τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις 11.00 στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο, στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο και στο Βαθύ της Σάμου.

«Η διαφαινόμενη επιβολή, από τις αρχές του 2017, νέου αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας, συνιστά ένα ακόμη βαρύ φορολογικό μέτρο που δεν συνάδει με το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη, σύμφωνα με τον οποίο η Πολιτεία, στις αποφάσεις της, υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους», σημείωσε η πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου δηλώνοντας τη συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ