ΝΔ: Ο Ερντογάν δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

Άμεσες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, καθώς την παρέμβαση ΟΗΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, ζητεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας ολόκληρης της περιοχής» προειδοποιεί ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος, ο Ερντογάν κλιμακώνει συνεχώς την αδιαλλαξία και την προκλητικότητά του, αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με το μεταναστευτικό - προσφυγικό και τώρα δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο τους.

«Η διεθνής κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το ΝΑΤΟ, που ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, οφείλουν να παρέμβουν άμεσα προς την Άγκυρα»» επισημαίνει ο τομεάρχης της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως, σε αυτήν την κατεύθυνση, οφείλει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες η ελληνική κυβέρνηση.

Για «ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης» κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών. 
Πηγή: skai.gr