Αθήνα: Ανιστόρητοι και αυθαίρετοι οι συμψηφισμοί Ερντογάν στο Κυπριακό

Για «ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης» κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στις νέες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, κι ενώ αναμένεται συνάντηση, εντός των επομένων ημερών, συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Για μία ακόμη φορά η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα, προχωρώντας σε ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου.

Μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία, ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε την Κύπρο λέγοντας ότι «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο.

«Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια "ΠΔΒΚ". Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν» δήλωσε μάλιστα.

Πηγή: skai.gr