Φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας - Τρεις οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Μητέρα 25 ετών και δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους (pics)


Μητέρα με τα δύο της παιδιά φαίνεται να έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε γκαζάκι μαγειρέματος μέσα σε σκηνή. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.




Πριν από λίγα λεπτά ΜΚΟ που βρίσκεται στον καταυλισμό με ανάρτησή της στο twitter αναφέρει πως υπάρχουν τρεις νεκροί στον καταυλισμό της Μόριας. Συγκεκριμένα η ΜΚΟ αναφέρει πως πρόκειται για μητέρα με δύο παιδιά. 

Η ΜΚΟ Platanos Refugee Solidarity , Lesvos σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:

«Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Επιβεβαιώνεται ότι μια σκηνή κάηκε ολοσχερώς και μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της είναι νεκροί. Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο. Πιθανότατα η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα με γκαζάκι μαγειρέματος που εξερράγη εντός της σκηνής».





   
















Αυτή τη στιγμή (00:44) οι τοπικές αρχές στη Λέσβο αναφέρουν πως οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από το περιστατικό είναι δύο. Πρόκειται για μια μητέρα και το παιδί της που βρίσκονταν εντός της σκηνής στην οποία εξερράγη το γκαζάκι. 



Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως ακόμη ένα μικρό παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 8 ακόμη άνθρωποι τραυματισμένοι. 

Σημειώνεται πως πριν από λίγη ώρα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος και του δεύτερου παιδιού το οποίο εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Η μητέρα που έχασε τη ζωή της εντός της σκηνής ήταν 25 ετών ενώ το άτυχο επίσης παιδί της ήταν μόλις 4 ετών. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η έκρηξη εντός της σκηνής έγινε από σόμπα υγραερίου ή γκαζάκι. 

Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης