Στην Αθήνα ο Mπαράκ Ομπάμα

Στον Αστέρα της Βουλιαγμένης βρίσκεται αυτή την ώρα ο Μπαράκ Ομπάμα. Το αεροσκάφος του Αμερικανού Πρόεδρου, Air Force One, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 10.30 της Τρίτης.

Τον αμερικανό πρόεδρο, που συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και την υφυπουργό για θέματα Ευρώπης, Βικτώρια Νούλαντ, υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Ομπάμα ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και μετά την επιθεώρηση του Μικτού Λόχου Απόδοσης Τιμών των Ενόπλων Δυνάμεων, αναχώρησε για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης μέσω της Λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου.

Στον Αστέρα έχουν ήδη ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από στεριά και θάλασσα.

Μάλιστα, πάνω από το συγκρότημα του Αστέρα υπερίπταται ένα ελικόπτερο της αστυνομίας.

Σε λίγο ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αναχωρήσει για τις επίσημες συναντήσεις του στη 1.30 στο Προεδρικό Μέγαρο με τον κύριο Παυλόπουλο και στις 14.30 με τον κύριο Τσίπρα στο Μαξίμου όπου θα προχωρήσουν και σε κοινές δηλώσεις.

Την ώρα της μετακίνησης του κου Ομπάμα αναμένονται πολύ αυστηρά μέτρα κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου, της Συγγρού, της οδού Όλγας, στους στύλους του Ολυμπίου Διος , στην Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην Ηρώδου Αττικού.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο τέταρτος Αμερικανός Πρόεδρος που επισκέπτεται την Ελλάδα .

Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να κερδίσει από την επίσκεψη Ομπάμα έμπρακτη στήριξη για το χρέος, για την εξωτερική πολιτική και το προσφυγικό.

«Πηγαίνω στην Ελλάδα και μετά στην Γερμανία όπου η Άνγκελα Μέρκελ ήταν εδώ και 8 χρόνια στενή σύμμαχος μου» ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα.



AP Photo/Thanassis Stavrakis



AP Photo/Thanassis Stavrakis


AP Photo/Thanassis Stavrakis

Σπαζοκεφαλιά οι μετακινήσεις στην Αθήνα

Με εντολή της αστυνομίας θα απαγορεύεται μια ώρα πριν και μια ώρα μετά η κυκλοφορία από τα σημεία που θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του Μπαράκ Ομπάμα ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε κομβικά σημεία, όπως η παραλιακή -η λεωφόρος Βουλιαγμένης και η Βάρης Κορωπίου - η Συγγρού και η Βασιλίσσης Σοφίας.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως η Ηρώδου Αττικού και οι δρόμοι γύρω από τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σε κλοιό ασφαλείας βρίσκεται το αεροδρόμιο, Ελ. Βενιζέλος καθώς και το κέντρο της Αθηνάς στο τετράγωνο: Σύνταγμα -Χίλτον -Παναθηναϊκό Στάδιο - Στύλοι Ολυμπίου Διός.





Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο, από και προς το αεροδρόμιο, σε μετρό και προαστιακό, από τις 10:20 το πρωί και για μία ώρα.

Παράλληλα, θα παραμείνουν κλειστοί από την έναρξη της βάρδιας μέχρι νεωτέρας οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, Ακρόπολη και Συγγρού - ΦΙΞ. Οι πέντε σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μόλις δοθεί εντολή από την αστυνομία. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί αργά το βράδυ της Τρίτης. 

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν όλοι οι συρμοί του μετρό έως τις 10 το πρωί, λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Το τραμ θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα κυκλοφορούν σήμερα οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και τα λεωφορεία.

Με απόφαση που εκδόθηκε από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής,για σήμερα και αύριο Τετάρτη, απαγορεύτηκαν όλες οι συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα, καθώς και σε όλες τις διαδρομές που αναμένεται να ακολουθήσει κατά της μετακινήσεις του ο αμερικανός Πρόεδρος, από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου και θα διαμείνει.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της αστυνομίας ο χώρος που απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις εκτείνεται από την οδό Ιπποκράτους, Αλεξάνδρας, Πανόρμου, Κηφισίας , Κατεχάκη, Καννελοπούλου, Κοκκινοπούλου , Γεωργίου Παπανδρέου, Ούλοφ Πάλμε, Υμηττού, Ηλία Ηλιού, Φρατζή, Καλλιρρόης, Παναγή Τσαλδάρη, Πειραιώς, Ερμού. Αγίων Ασωμάτων, Αιόλου , Κολοκοτρώνη, Αμερικής, Λυκαβηττού, Σόλωνος, Ιπποκράτους

Το μόνο κομμάτι της Αθήνας στο οποίο δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες, είναι ουσιαστικά η Ομόνοια και τα Προπύλαια, αλλά και εκεί θα επιτηρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Επιπλέον, το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε τη λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβόλια πλοίων και σκαφών στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης.



Παράλληλα έχει εκδοθεί ΝΟΤΑΜ A2502/16 No Fly Zone χάρτης για τα drones εντός Αττικής.

notamobama

Εξαιτίας μάλιστα της αδυναμίας προσέλευσης μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, κλειστά θα παραμείνουν και μία σειρά από σχολεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων.

Τα μέτρα ασφαλείας θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε και αναχωρεί ο πρόεδρος Ομπάμα.
Πηγή: skai.gr