ΕΛΛΑΔΑ


Μάρτυρας για δίκη Χ.Α.: Πληρωμένο συμβόλαιο για μονοπώλιο στο Πέραμα

Ο μάρτυρας ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε λόγο για πληρωμένο συμβόλαιο κατονομάζοντας συγκεκριμένου μεγαλοεργολάβους της Ζώνης οι οποίοι «εδώ και χρόνια προσπαθούν να λειτουργήσουν μονοπωλιακά για να ρίξουν το κόστος εργασίας και δεν θέλουν να υπάρχει συνδικαλιστή δράση».

 
Για οργανωμένη επίθεση με στόχο στα μέλη του ΚΚΕ του συνδικάτου μετάλλου στη Ζώνη στο Πέραμα έκανε λόγο ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του συνδικάτου μετάλλου Αττικής, καταθέτοντας, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για την επίθεση Τάγματος εφόδου σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η φονική επίθεση έγινε μία εβδομάδα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ και ο μάρτυρας περιέγραψε με μελανά χρώματα τις στιγμές που έζησε εκείνο το βράδυ όταν, όπως είπε, πενήντα άτομα τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, στειλιάρια και πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και 9 ακομη συνάδελφοι του.

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης αναγνώρισε τους κατηγορούμενους Αναστάσιο Πανταζή και Χρήστο Χατζηδάκη ως επικεφαλής τους τάγματος εφόδου και τον Κυριάκο Αντωνακόπουλο ως μέλος της ομάδας που κρατούσε "ρόπαλο με μεταλλική απόληξη". Ήταν μια επίθεση που έγινε, όπως κατέθεσε , υπό το βλέμμα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει.

Ο μάρτυρας ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε λόγο για πληρωμένο συμβόλαιο κατονομάζοντας συγκεκριμένου μεγαλοεργολάβους της Ζώνης οι οποίοι «εδώ και χρόνια προσπαθούν να λειτουργήσουν μονοπωλιακά για να ρίξουν το κόστος εργασίας και δεν θέλουν να υπάρχει συνδικαλιστή δράση».

Μάλιστα, κατέθεσε πως πρόσωπο του οποίου τα στοιχεία δεν μπορεί να αποκαλύψει «γιατί κινδυνεύει η ζωή του» του μίλησε για ένα ραντεβού στη Συγγρού -το 2012 λίγες ημέρες μετά την εκλογή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή- όπου "οι πέντε εργολάβοι συναντήθηκαν με τους
Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Λαγό και τους ανέθεσαν να εξαφανιστούμε εμείς από το λιμάνι με κάθε τρόπο. Μάλιστα, μου είπαν πως τους έδωσαν 300 με 400 χιλιάδες ευρώ μπροστά».

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που λειτουργεί στα πρότυπα των ναζί» είπε ο μάρτυρας και όταν επικαλέστηκε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο κατηγορούμενος Πατέλης να λέει «ότι κινείται σφάζεται» προκλήθηκε ένταση στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα.

Το κοινό από την πλευρά των θυμάτων άρχισε να χειροκροτεί ενώ η πλευρά της Χρυσής Αυγής άρχισε να αποδοκιμάζει με γέλια αλλά και με προσφωνήσεις «Εαμοβουλγαροι» με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγο.

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης καταθέτοντας είπε πως εκείνο το βράδυ είχε ραντεβού στο τέρμα Περάματος για να προπαγανδίσουν φεστιβάλ κάνοντας αφισοκόλληση κλπ .

«Ήμασταν περίπου 20 άτομα και ξεκινήσαμε με αυτοκίνητα και μηχανάκια στη λεωφόρο Δημοκρατίας προς Πειραιά . Κάναμε την πρώτη στάση στα 500 μέτρα και συνεχίσαμε
φτάσαμε στο καρνάγιο του Παπίλα κοντά στην αστυνομία . Κατεβήκαμε κάποιοι βάλανε χαρτόνια, γράφαμε ένα σύνθημα το οποίο έμεινε στη μέση…»

Το σύνθημα έμεινε στη μέση όταν, όπως είπε, «από ένα μικρό δρομάκι εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά μας χωρίς κανένα θόρυβο περίπου 50 άτομα.... Άρχισαν να φωνάζουν το όνομα μου και από ένστικτο όλοι έτρεξαν προς τα αυτοκίνητα». Εκείνοι έκαναν ημικύκλιο και εμείς ήμασταν εγκλωβισμένοι. Από την μεριά του Καρνασίου είχε σκαλωσιά. Εγώ έκανα δυο βήματα μπροστά προσπαθώντας να διατηρήσω την ψυχραιμία μου ήμουν σοκαρισμένος. Επικεφαλής ήταν οι Πανταζής και Χατζηδάκης. Εγώ τους γνώριζα ήταν μπροστά...»

Πρόεδρος: Αυτοί ξεχώρισαν;

Μάρτυρας: Ναι, ήταν μπροστά. Φαινόταν πως αυτοί ήταν που διεύθυναν τα πράγματα.

Ο μάρτυρας τόνισε πως ο Χατζηδάκης δούλευε τη Ζώνη απλήρωτος και ανασφάλιστος και για το λόγο αυτό είχε κάνει το συνδικάτο παρέμβαση . Αναφερόμενος στον Πανταζή είπε πως ήταν γνωστός στο Πέραμα. «Ήξερα ποιος είναι αλλά δεν τον γνώριζα προσωπικά. Ήταν γνωστό ότι είχε σχέση με τη ΧΑ».

«Μου είπαν με έντονο ύφος "εσείς τελειώσατε από το λιμάνι . Εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ" δηλώνοντας ότι είναι επικεφαλής στην ΧΑ και άρχισαν να βρίζουν" είπε μιλώντας για τους δυο επικεφαλής.

Πρόεδρος: Κρατούσαν οι δυο τίποτα;

Μάρτυρας
: Όχι. Φορούσαν μαύρα ρούχα.

Πρόεδρος: Οι άλλοι;

Μάρτυρας: Μπλούζες που είτε άμεσα είτε έμμεσα παρέπεμπαν στην ΧΑ. Κάποιοι φορούσαν κράνη, άλλοι όχι. Κρατούσαν στειλιάρια, ρόπαλα με καρφιά και λάμες, ήταν καλά δουλεμένα, γκλοπ, είδα και ένα πυροσβεστικό τσεκούρι... Σχεδόν όλοι κάτι κράταγαν. Είδα πολλά ανήλικα παιδιά. Δεκαέξι χρόνων. Αυτοί κράταγαν πέτρες. Τα περισσότερα ήταν νέα παιδιά, σχολειαρόπαιδα. 

Σύμφωνα με το μάρτυρα η επίθεση έλαβε τέλος όταν ακούστηκε κάποιος να φωνάζει «τέλος χρόνου, βρώμισε, το Πέραμα από εδώ, οι άλλοι από εδώ» και σε κλάσματα δευτερολέπτου έφυγαν και άνοιξε η κίνηση.

«Εκ των υστέρων κατάλαβα πως οι πιτσιρικάδες πέταξαν τις πέτρες και στη συνέχεια ακολούθησαν αυτοί με τα ρόπαλα. Στο σχεδιασμό ο καθένας είχε το ρόλο του και οι επικεφαλής είχαν την εντολή».

Πρόεδρος: Η επίθεση αυτή αφορούσε εσάς προσωπικά ;

Μάρτυρας: Εγώ δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Ήταν από πολύ πριν σχεδιασμένη. Στόχος ήταν οι κομμουνιστές επικεφαλής του συνδικάτου μετάλλου. Ο πιο στοχοποιημένος, προφανώς, ήμουν εγώ. Το χτύπημα έπρεπε να έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Αν άλλος ήταν επικεφαλής θα ήταν στη θέση μου.

Πρόεδρος: Ποιο ήταν το κίνητρο, στόχος σκοπός;

Μάρτυρας: Λειτούργησαν κατ εντολή εργολάβων μέσα από τη ζώνη. Υπάρχει μια ομάδα μεγαλοεργολάβων οι οποίοι εδώ και χρόνια προσπαθούν να λειτουργήσουν μονοπωλιακά στη ζώνη για να ρίξουν το κόστος εργασίας, να μην υπάρχει συνδικαλιστή δράση. Άλλωστε το έχουν δηλώσει... Αυτή η υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 2008 που δεν υπήρχε ούτε ένας άνεργος. Θέλουν να έχουν ένα σωματείο που θα κάνει ότι τους λένε και να λειτουργήσει η ζώνη από αυτούς. Εδώ παίζονται εκατομμύρια. Μια μέση δουλειά είναι του εκατομμυρίου...

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δίκη παρακολουθούν βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ.

 
Σε ύφεση η φωτιά στον Διόνυσο
Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε δασική έκταση στη συμβολή των οδών...
24.08.2019, 00:10
Από Δευτέρα στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη το πλοίο «Άρτεμις»
Καθορίστηκαν από τον εταιρία Hellenic Seaways και εγκρίθηκαν από την Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης τα...
23.08.2019, 22:32
Ρέθυμνο: Την παρέσυρε θαλάσσιο ρεύμα και παραλίγο να βρεθεί Γαύδο! (pics)
Παρασύρθηκε από τα ρεύματα της θάλασσας στα νότια του Ρεθύμνου στην περιοχή του Πλακιά και μετά από έρευνες...
23.08.2019, 21:53
Ηράκλειο: Σύλληψη 4 ατόμων τη στιγμή αγοραπωλησίας ηρωίνης
Συνελήφθησαν, τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και όπλα στο Ηράκλειο, μετά από στοιχεία που...
23.08.2019, 21:07
Που αποδίδουν εμπειρογνώμονες την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στον Πόρο
Συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες για την ανεύρεση του ουραίου τμήματος του μοιραίου ελικοπτέρου που...
23.08.2019, 20:31
Προφυλακιστέος ο 35χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Μακρή
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 35χρονος που κατηγορείται ότι ο ίδιος...
23.08.2019, 20:22
Κτηνωδία στα Χανιά: Σκότωσαν γάτες και τις παρέταξαν στον δρόμο
Αποτροπιασμό προκαλεί η εικόνα που αντίκρισαν διερχόμενοι από δρόμο στο Ακρωτήρι Χανίων.
23.08.2019, 19:23
Ξηλώνεται το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ μετά το δυστύχημα με ελικόπτερο στον Πόρο
Την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, μετά τις...
23.08.2019, 18:13
Έρχεται νομοσχέδιο για «ξεπάγωμα» των διπλωμάτων οδήγησης. Όλες οι αλλαγές
Έως την Τρίτη η κατάθεσή του στη Βουλή. Θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη 29/8.
23.08.2019, 17:45
Γρεβενά: Την έναρξη εργασιών για φυσικό αέριο εγκαινίασε ο Καράογλου
Tην έναρξη εργασιών εγκατάστασης δικτύου Φυσικού αερίου στην Δεσκάτη Γρεβενών εγκαινίασε ο υφυπουργός...
23.08.2019, 16:45

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.