Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστή του ΣτΕ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάστηκε την Τετάρτη η εντολή του Νίκου Παρασκευόπουλου για τη διερεύνηση της διαρροής προσωπικών δεδομένων δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία μάλιστα έγινε και πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Αυγή, με τον δικαστή να αναφέρεται ονομαστικά. Πρόκειται για αντιπρόεδρο του ΣτΕ ο οποίος μετάσχει στην εκδίκαση της συνταγματικότητας του νόμου Παππά. 

Η εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, για την διενέργεια έρευνας σχετικά με την διαρροή προσωπικών δεδομένων του ανώτατου δικαστικού διαβιβάστηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικότερα στον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά, ο οποίος θα διενεργήσει την σχετική κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του επίμαχου δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην συνέχεια ακολούθησε και η εντολή του κ. Παρασκευόπουλου προς την κ. Δημητρίου για το ίδιο θέμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος έκανε λόγο για στοχοποίηση και εκβιασμό του αντιπροέδρου του ΣτΕ, ενώ χαρακτήρισε «σπονδή υπέρ της Ιστορίας του πιο ανεξάρτητου δικαστηρίου της χώρας την πλειοψηφία τω 16 δικαστών που αποφάνθηκαν χθες υπέρ του παραδεκτού της προσφυγής των καναλιών κατά του νομού Παππά».

Τη διερεύνηση τυχόν παράνομης χρήσης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ζητά με αιτήμά του προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την Αυγή των προσωπικών στοιχείων του αντιπροέδρου του ΣτΕ.

Για προσπάθεια υπονόμευσης της Δικαιοσύνης κάνει λόγο η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του ανώτατου δικαστικού.
Πηγή: skai.gr