Κλείσιμο

Ομπάμα για προσφυγικό: Σε Ιταλία, Ελλάδα και Γερμανία το μεγαλύτερο βάρος

Μήνυμα στις χώρες του Βίζεγκραντ και την Αυστρία για το προσφυγικό απέστειλε την Τρίτη ο Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι «η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γερμανία δεν πρέπει να σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος από τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο προσφυγικό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι η δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης για στήριξη στην Ευρώπη για να αντεπεξέλθει στη μαζική έλευση προσφύγων παραμένει ισχυρή.

«Είναι στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ να εξασφαλιστεί ότι η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη θα επιλυθεί», είπε ο Ομπάμα, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Ρέντσι στον Λευκό Οίκο.

Σημειώνεται ότι πληθαίνουν οι φήμες για επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην χώρα μας στις 14 Νοεμβρίου. Κύκλοι του Μαξίμου πάντως ούτε επιβεβαιώνουν αλλά ούτε και διαψεύδουν τις πληροφορίες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να καταργήσει μέχρι το τέλος του έτους τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες, και να μην επιμένει να αλλάξει η τουρκική νομοθεσία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Άγκυρα μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία για την μεταναστευτική κρίση, προειδοποίησε στο μεταξύ ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εμέρ Τσελίκ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.
Πηγή: skai.gr