Κλείσιμο

Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών στα Ιωάννινα - 2 τουλάχιστον οι μετασεισμοί

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν στις 23:14 στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν 5,2 βαθμών, το εστιακό του βάθος είναι 5 χιλιόμετρα και έλαβε χώρα 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων κοντά στο χωριό Λίθινο. 

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Κοζάνη, Θεσπρωτία, Καστοριά, Κέρκυρα και Λευκάδα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία Ιωαννίνων έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες έντονη είναι αυτή τη στιγμή και η μετασεισμική δραστηριότητα.

Σημειώνεται πως τον ισχυρό σεισμό έχουν ακολουθήσει δύο μετασεισμοί στις 23:18 και στις 23:22, 4,1 και 3,5 βαθμών αντίστοιχα. Ο σεισμός είχε διάρκεια, ενώ προηγήθηκε βοή. Υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία.

Οι κάτοικοι στα χωριά βρίσκονται στις πλατείες, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει κινητοποιηθεί και κατευθύνεται προς τις περιοχές όπου βρίσκεται το επίκεντρο.

Ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, σε επικοινωνία που είχε με τον ΣΚΑΪ ενημέρωσε πως υπάρχουν κάποια θέματα με πτώση βράχων στους γύρω δρόμους χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο σοβαρό ζήτημα μέχρι τώρα με ζημιές ή τραυματισμούς.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης