Πυρ ομαδόν από τις δικαστικές ενώσεις για τη συνταξιοδότηση των ανώτατων δικαστικών

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσαν με κοινή ανακοίνωσή τους όλες οι δικαστικές ενώσεις μετά τις αποκαλύψεις από την ίδια την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης έθεσε θέμα στον πρωθυπουργό, να παραταθεί με νόμο, παρά τη ρητή συνταγματική απαγόρευση, το όριο ηλικίας των ανώτατων δικαστικών και μετά το 67ο έτος.

Όλες οι δικαστικές ενώσεις σημειώνουν πως οι διατάξεις του Συντάγματος δεν «αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας», και κάνουν λόγο για «ανεπίτρεπτη παραβίαση συνταγματικών προβλέψεων» αν επιχειρηθεί με νόμο να παρακαμφθεί το Σύνταγμα και να μείνει η ηγεσία της Δικαιοσύνης για τρία επιπλέον χρόνια, δηλαδή μέχρι την ηλικία των 70 ετών.

Απαντώντας, το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι το θέμα αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης έχει τεθεί στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Αφού σπεύδει να ταυτίσει την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με πολιτικούς που χαρακτήρισαν ως «θεσμικό τρόμο» τις δηλώσεις του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι αφουγκράζεται την κοινωνία, το υπουργείο κατηγορεί τις δικαστικές ενώσεις ότι μιλούν για τρόμο πριν καν η κυβέρνηση σκεφθεί, μελετήσει ή διατυπώσει μια πρόθεση σχετική με την ουσία ή τους τρόπους του θέματος.

«Καμία δίκη προθέσεων και καμία αστυνομία σκέψης δεν εγγίζει την πραγματικότητα. Καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας», προσθέτει το υπουργείο.
Πηγή: skai.gr