Τσίπρας: Η αμφισβήτηση της Συνθήκης Λωζάνης είναι επικίνδυνη (upd)

Η αμφισβήτηση της Συνθήκης Λωζάνης είναι επικίνδυνη, και η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει αυτό το δρόμο, ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι Συνθήκη της Λωζάνης ρύθμισε ξεκάθαρα και οριστικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών του και η αμφισβήτησή της είναι επικίνδυνη τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

«Ανεξάρτητα από τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν παρόμοιες δηλώσεις αμφισβήτησης της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο» δήλωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου έγιναν για εσωτερική κατανάλωση.

Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή. Ως χώρας που υπερασπίζεται σταθερά τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις όσον αφορά σε ζητήματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.


Πηγή: skai.gr