Ιερώνυμος: Κάποιοι θέλουν αποχριστιανισμό - Όσοι τα έβαλαν με την Ορθοδοξία έχασαν

Μύδρους κατά του Νίκου Φίλη, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει, άφησε την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μιλώντας σε μαθητές από την Ορεστιάδα που τον επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή.

«Πρέπει να αγαπάμε την Πατρίδα και την Ορθοδοξία. Είναι μερικοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα και θέλουν να κάνουν αφελληνισμό και κάποιοι που δεν αγαπάνε την Εκκλησία και θέλουν αποχριστιανισμό», τόνισε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. 

«Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται. Είναι δικά μας. Μάς ανήκουν και θα τα κρατήσουμε», δήλωσε μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος, για να προσθέσει πως «ό,τι παραλάβαμε από τους πατέρες μας είμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, είτε είναι από την πατρίδα είτε από την Ορθοδοξία. Να ξέρετε, από την Ιστορία, ότι όσοι τα έβαλαν με τους δύο αυτούς θεσμούς έχασαν».

Σε άλλο σημείο του λόγου του, επισήμανε ότι είναι «κρίσιμα τα χρόνια και ότι μας ζηλεύουν».

Την Πέμπτη η Αρχιεπισκοπή ανακοίνωσε ότι «αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής του αρχιεπισκόπου, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών».  Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο αρχιεπίσκοπος ασκεί σφοδρή κριτική προς τον υπουργό Παιδείας και την ρητορική που έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα, ενώ στη συνέχεια αναλύει και σχολιάζει το νέο πρόγραμμα σπουδών στα θρησκευτικά. Την επομένη, έγινε η συνάντηση του κ. Ιερωνύμου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Πηγή: skai.gr