Κατηγορίες κατά του Σπυρόπουλου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και απάτη σε βάρος του πρώην υπευθύνου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου έκλεισε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η έρευνα που διενεργείται από καιρό για την διαχείριση των οικονομικών του κόμματος από το 2004 ως και το 2012.

Η έρευνα, που ξεκίνησε το 2012 μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου, στηρίχθηκε σε εσωτερικό έλεγχο που έγινε μέσα στο ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία της τότε ηγεσίας του και τη σύνταξη πορισμάτων ορκωτών λογιστών.

Ο μόνος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ από τις εισαγγελικές Αρχές ήταν ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, εναντίον του οποίου ασκήθηκαν και οι διώξεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας, η κατηγορία για απιστία σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου συνίσταται στο ότι εντοπίστηκαν φαινόμενα κακοδιαχείρισης με παραλείψεις παραστατικών, καθώς κατά την περίοδο 2007-2009 το ταμείο του κόμματος είχε σε μετρητά 15 εκατομμύρια ευρώ.

Το αδίκημα της απάτης αφορά στη σύναψη δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση που θα ελάμβανε το κόμμα, ενώ με την ίδια εγγύηση είχε δανειοδοτηθεί και από άλλες τράπεζες.

Δηλαδή, προσέφερε απατηλά κατά την εισαγγελία την μελλοντική επιχορήγηση στην Τράπεζα Αττικής ενώ την είχε προσφέρει σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπέρ κάλυπταν το ποσό της κρατικής χρηματοδότησης.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου