Δώδεκα μέρες μετρά η επίσχεση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ - Εν αναμομή των εξελίξεων

Για δωδέκατη ημέρα παραμένει η Θεσσαλονίκη χωρίς αστικές συγκοινωνίες με τη διοίκηση και τους εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ να τελούν εν αναμονή της δέσμευσης που ανέλαβε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ότι εντός της ημέρας θα καταβληθεί ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ σε ασφαλή λογαριασμό για να πληρωθούν μέρος των οφειλομένων δεδουλευμένων τους.

Προς το παρόν δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων οι οποίοι χθες έδωσαν τελεσίγραφο στον υπουργό Μεταφορών πως αν δεν δοθεί οριστική λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ θα προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες.

«Παρόλο που δεν είναι σύννομη η διαδικασία που προτείνεται από την κυβέρνηση, εμείς παρακολουθούμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και με το που δούμε χρήματα θα συνέλθουμε σε συνεδρίαση, προκειμένου να λάβουμε τις αποφάσεις μας. Δεν νομίζω, όμως, ότι θα δούμε χρήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Για την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, στις 13:00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και της διοίκησης του ΟΑΣΘ και μόνο θέμα συζήτησης το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού.

Πηγή: skai.gr