Κλείσιμο

Τόσκας: Μην περιμένετε θαύματα για το «άβατο» των Εξαρχείων

Με γενικόλογες αναφορές και βολές εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων περί «κουκουλώματος» του προβλήματος, απάντησε ο Νίκος Τόσκας στις αιχμές του Ιάσωνα Φωτήλα περί αύξησης της παραβατικότητας επί ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως στα Εξάρχεια, δηλώνοντας μάλιστα ότι «αν περιμένετε θαύματα λυπάμαι, δεν είναι τόσο εύκολο».

Να μην περιμένει κανείς θαύματα στην αντιμετώπιση του άβατου των Εξαρχείων ζήτησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις προηγούμενες κυβερνήσεις και υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση προτιμούν τις επιχειρήσεις με ρεαλισμό στην περιοχή έναντι των επιχειρήσεων «εντυπωσιασμού».

«Επιχειρήσεις εντυπωσιασμού είναι μακριά από την αντίληψή μας. Στην αντίληψή μας είναι επιχειρήσεις με ρεαλισμό, με σωστή οργάνωση, με σωστό σχεδιασμό, με σωστούς στόχους και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει. Αν περιμένετε θαύματα, όμως, λυπάμαι, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο τη στιγμή που τόσα χρόνια "κουκουλώνονταν” τα προβλήματα, σπρώχνονταν κάτω από το “χαλί” των Εξαρχείων τα προβλήματα όλης της πόλης, προκειμένου να ξεμπερδεύουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από την αντιμετώπιση των προβλημάτων”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Τόσκας.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιάσων Φωτήλας πάντως κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επιστράτευσε ισχυρή δόση ειρωνείας αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Νίκου Τόσκα, καταλογίζοντάς τους ανοχή σε φαινόμενα ανομίας και υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η παραβατικότητα έχει αυξηθεί κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τη μια δεν ενοχλούμε το “άβατο” των Εξαρχείων αλλά από την άλλη “κλείνουμε” την Ηρώδου Αττικού. Ακόμη και οι ενώσεις των αστυνομικών εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για τη στάση της κυβέρνησης για “ήπια διαχείριση” της παραβατικότητας”, ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέδωσε τη δυσκολία στην αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας στην «προίκα» των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Επιχειρώντας, δε, να αποκρούσει τις βολές σχετικά με τη συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων επιδόθηκε πάλι στην τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», καταλογίζοντας στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δημιουργούσαν αστυνομικά τμήματα ανά την επικράτεια με ρουσφετολογικά κριτήρια με αποτέλεσμα να μειώνεται η αστυνόμευση στους δρόμους.
«Εμείς επιδιώκουμε να μειώσουμε τα πολλά αστυνομικά ακριβώς για να βγουν περισσότεροι αστυνομικοί στο πεζοδρόμιο», κατέληξε ο κος Τόσκας.
Πηγή: skai.gr