Προς τρίτη νύχτα στο σπίτι του Big Brother; Έφτασε και το βραδινό delivery

Σε γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται ο διαγωνισμός - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς έχουμε διανύσει περί τις 60 ώρες, και οδεύουμε αισίως στην τρίτη νύχτα, ενώ κατά τις 7 το απόγευμα το κέιτερινγκ έφερε και το βραδινό στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Αλεξάνδρου Πάντου ώστε οι συμμετέχοντες στην εξοντωτική διαδικασία να πάρουν δυνάμεις για τη συνέχεια που μάλλον αναμένεται ακόμη μακρά...

Υπενθυμίζεται τόσο οι νικητές όσο και οι ηττημένοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και δημοπρατηθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να αποφευχθεί κάθε διαρροή.



Η ανακοίνωση των «μεγάλων νικητών» θα έχει πανηγυρικό τόνο, καθώς θα γίνει από τον ίδιο τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο που θα μεταβεί για το σκοπό αυτό στη ΓΓΕΕ. Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του ο κ. Κρέτσος δήλωσε πως ο επόμενος διαγωνισμός, πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ!

Και ενώ κορυφώνεται η αγωνία των εργαζόμενων στους τηλεοπτικούς σταθμούς που χάνουν τη δουλειά τους η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επανέλαβε το τελεσίγραφο των των 90 ημερών για τον τερματισμό αναμετάδοσης μέσω Digea των καναλιών που δεν θα πάρουν άδεια.



"Όλοι οι νόμοι που κηρύσσονται αντισυνταγματικοί δεν εφαρμόζονται" δήλωσε στο ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος του Συριζα Ράνια Σβίγκου, προσθέτοντας όμως όλες οι προσπάθειες που έγιναν από τα κανάλια να μπλοκάρουν τον διαγωνισμό δικαστικά έπεσαν στο κενό.

«Υπάρχει ένα ακαταμάχητο επιχείρημα υπέρ της αντισυνταγματικότητας των τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών σταθμών» τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Σταύρος Τσακυράκης.

Ο συνταγματολόγος εξήγησε ότι «η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες είναι μέσα ενημέρωσης και λόγου και η ελευθερία του λόγου που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα αφορά και τα αυτά τα μέσα έκφρασης, και απαγορεύει στην κρατική εξουσία να τα περιορίζει».

«Η συνταγματική προστασία υπαγορεύει να υπάρχουν τόσες άδειες τηλεοπτικών σταθμών όσες είναι δυνατές τεχνολογικά» επισήμανε. Όπως τόνισε ο κ. Τσακυράκης, «η οικονομική βιωσιμότητα των ΜΜΕ δεν είναι κάτι που αφορά την κρατική εξουσία».



Πηγή: skai.gr