Στη φυλακή και ο ιερέας στενός φίλος του Γιοσάκη

Στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου ήδη κρατείται και ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, οδηγήθηκε και ο ιερέας Κύριλλος Σταυρόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στη Μονή Οσίου Θεοδώρου στα Κύθηρα. Την προφυλάκιση του ιερέα, που σημειωτέον είναι στενός φίλος του Ιάκωβου Γιοσάκη, αποφάσισε με το υπ` αριθμόν 183 Βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, το οποίο συνεδρίασε για την τύχη του ιερέα Κυρίλλου, μετά την απολογία του και την διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας, ως προς την προφυλάκισή του ή μη.
Την προφυλάκιση είχε ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γρηγόρης Πεπόνης, αφού θεώρησε τον πατέρα Κύριλλο ως ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων, άλλα και ότι συντρέχει η προϋπόθεση των αποχρώσεων ενδείξεων ενοχής του στην ίδια υπόθεση με τον Γιοσάκη, ενώ αντίθετη ήταν η 7η τακτική ανακρίτρια Πειραιά Αντιγόνη Τζελέπη.
Έτσι, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην κρίση του Συμβουλίου, το οποίο έστειλε με το Βούλευμά του τον ιερέα Κύριλλο Σταυρόπουλο στη φυλακή.
Πηγή: skai.gr