Κλήση του εκδότη των «Παραπολιτικών» αποφάσισε η Εξεταστική της Βουλής για τα ΜΜΕ

Την κλήση του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη ενώπιον τους αποφάσισαν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά τον δανεισμό κομμάτων και τηλεοπτικών σταθμών.

Ο κ. Κουρτάκης, με επιστολή του στην Επιτροπή, τόνισε πως δε δύναται να βρεθεί ενώπιόν της διότι διεξάγεται έρευνα για το δανεισμό των επιχειρήσεών του από τις εισαγγελικές Αρχές και πως ο ίδιος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.

Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής, ομόφωνα, αποφάσισαν πως η κλήση του κ. Κουρτάκη είναι απαραίτητη προκειμένου να μην εξαιρεθεί κανείς.

Εν τω μεταξύ, την κλήση και του Ιωάννη Καλογρίτσα ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σταμάτης, στον απόηχο των σοβαρών καταγγελιών που έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος ότι ο επίδοξος καναλάρχης και εργολάβος του Δημοσίου προσπαθεί να επηρεάσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δίνοντας «μαύρο» χρήμα σε σάιτ.

«Έγιναν σοβαρές καταγγελίες και δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση, την ώρα μάλιστα που γίνεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες», τόνισε ο κ. Σταμάτης. «Τι θα γίνει εάν ευσταθούν οι καταγγελίες και ο κ. Καλογρίτσας έχει πάρει άδεια;» ρώτησε τα μέλη της επιτροπής ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Σωκράτης Φάμελος υποστήριξε πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης θα κληθούν οι νέοι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών ενώπιον της επιτροπής – εφόσον βέβαια προκύψουν νέοι ιδιοκτήτες.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας