Παλινωδίες δίχως τέλος – Προτεραιότητα τώρα οι περιφερειακές άδειες

Δεν έχουν τέλος οι κυβερνητικές παλινωδίες όσον αφορά την αδειοδότηση των καναλιών και το τηλεοπτικό τοπίο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ – με το διαγωνισμό για τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη– ο γγ. Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος ανέφερε ότι κατά την άποψή του προτεραιότητα είναι οι περιφερειακές, και όχι οι θεματικές, άδειες. Λίγες μόνο ημέρες πρωτύτερα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε προαναγγείλει στο Twitter: «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών αδειών προχωράμε στην διαδικασία για τις άδειες θεματικών & περιφερειακών καναλιών».

Είχε προηγηθεί μπαράζ δηλώσεων από κυβερνητικά στελέχη που προκειμένου να δικαιολογήσουν τον ορισμό των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας σε τέσσερις υπόσχονταν τη χορήγηση θεματικών αδειών, χωρίς ωστόσο ποτέ να απαντούν στο ερώτημα, που η ίδια η κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι, περί της τηλεοπτικής διαφημιστικής πίτας.

«Ενημέρωση με όρους καρτέλ»

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για κακοστημένο ριάλιτι, εκκωφαντικό περιορισμό του ΕΣΡ και χειραγώγηση της ενημέρωσης με όρους καρτέλ.

Η Ένωση προειδοποιεί ότι οι «4 της ιδιωτικής τηλεόρασης» -ή ενδεχομένως η όποια συμφωνία- οδηγεί σε τρίτο κύκλο ανεργίας για δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, που είναι τα άμεσα θύματα της πολιτικής δημοπρασίας, όπως ομολογεί και η ίδια η κυβέρνηση με τον non paper, που διακίνησε και στο οποίο μιλάει για 1.000 ακόμη απολύσεις».

Η χειραγώγηση της ενημέρωσης, με όρους καρτέλ, συνεχίζει η ΕΣΗΕΑ, είναι μια επίπτωση που μόνο την κοινωνία θα πλήξει. Δίνει, όμως, διέξοδο σε παλιούς καναλάρχες να βγουν από το κάδρο, δήθεν δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση, αλλά με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες που πάνε να χαθούν μαζί με τα παλιά τεφτέρια».
Πηγή: skai.gr