Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι Τούρκος ζήτησε άσυλο από την Αθήνα

Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Χίο επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ένας Τούρκος δικαστικός που συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, ζήτησε πολιτικό άσυλο από την Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι διώκεται στη χώρα του από το τουρκικό καθεστώς.

«Το πρόσωπο
αυτό ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα», είπε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στη Χίο η Μπάρμπαρα Κόλτζι, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Τούρκος δικαστικός εντοπίστηκε σε μια πλαστική λέμβο μαζί με έξι Σύρους πρόσφυγες και πρόκειται να μεταφερθεί στην Αθήνα όπου θα εξεταστεί το αίτημά του.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα επτά ακόμα τούρκοι πολίτες μπήκαν παράνομα στη χώρα μας για να ζητήσουν άσυλο.

Πρόκειται για ένα ζεύγος ακαδημαϊκών με τα δύο παιδιά τους που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και για τρεις επιχειρηματίες που αποβιβάστηκαν στη Ρόδο.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αξιολόγησης των αιτημάτων ασύλου των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr