Γκάφα της κυβέρνησης στέλνει πίσω στα θρανία χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Γκάφα της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά Ταμεία στέλνει πίσω στα σχολεία χιλιάδες εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν, αλλιώς δεν θα πάρουν σύνταξη.

Οι διατάξεις των δύο άρθρων που η κυβέρνηση ψήφισε με σκοπό να απαλλάξει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα αποχωρούσαν φέτος από τις μειώσεις του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό δεν θα ισχύσουν – καθώς απορρίφθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο – και όσοι δεν ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι αύριο 31 Αυγούστου, κινδυνεύουν να μη πάρουν σύνταξη, ακόμα και ψαλιδισμένη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος», η κυβερνητική γκάφα αποκαλύπτεται σε εσωτερικό έγγραφο που απέστειλε στις 25 Αυγούστου στις περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Στο έγγραφο, ο υπουργός υποδεικνύοντας στους εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι αύριο Τετάρτη, επικαλούμενοι «λόγους ουσιώδους πλάνης».

Στο εσωτερικό έγγραφο αναφέρεται ότι όσοι εκπαιδευτικοί παραιτήθηκαν μέχρι τις 12 Μαΐου αλλά συμπληρώνουν τις συνταξιοδοτικές προϋπόθεσης, μετά τις 13 Μαΐου θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους, γιατί το διάστημα μετά τις 13 Μαΐου δεν θεωρείται συντάξιμος χρόνος.

Ως εκ τούτου, αν δεν γυρίσουν στα σχολεία θα θεωρείται ότι αποχώρησαν χωρίς να πληρούν τις προϋπόθεσης συνταξιοδότησής τους.
Πηγή: skai.gr