ΝΔ καλεί Μουζάλα: Μέχρι τις 20 Ιουνίου θα είχε αδειάσει το Ελληνικό

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την βραδύτητα στην λήψη αποφάσεων και τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στο Ελληνικό.

«Την 1η Ιουνίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ελληνικό και έκανε λόγο για τραγικές συνθήκες που επικρατούσαν στον καταυλισμό και απειλούσαν την δημόσια υγεία. Λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας διαβεβαίωνε ότι μέχρι τις 20 Ιουνίου το Ελληνικό θα έχει αδειάσει. Από τότε πέρασαν 90 ημέρες με την κατάσταση να γίνεται χειρότερη», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βολές και προς την «Αυγή»

«Περιμένουμε τώρα από την "Αυγή" να κάνει λόγο για ... μονταζιέρες που στόχο έχουν να πλήξουν την "ικανή" Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ», προστίθεται χαρακτηριστικά. «Εκτός και αν τα βοθρολύματα φαντάζουν στα μάτια των αρθρογράφων της εφημερίδας σαν κλειστή «πισίνα» για τους πρόσφυγες – μετανάστες».

ΚΕΔΕ: Υγειονομική βόμβα το Ελληνικό
Λίγο νωρίτερα, η ΚΕΔΕ χαρακτήριζε υγειονομικό «Νταχάου» το Ελληνικό, κάνοντας λόγο για σοβαρά υγειονομικά ζητήματα, παραπέμποντας σε σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής.




Πηγή: skai.gr