Ηράκλειο: Δέκα συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστογραφία πιστοποιητικών

Συνελήφθησαν, στο αεροδρόμιο Ηράκλειου «Ν. Καζαντζάκης», συνολικά δέκα αλλοδαποί - επτά άνδρες και τρεις γυναίκες- ηλικίας από 23 έως 55 χρονών από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Ισραήλ και τη Συρία για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Οι οκτώ από αυτούς επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Νορβηγίας, Φιλανδίας, Ρουμανίας, Ισραήλ και Ιταλίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία.

Ακόμη συνελήφθη ένας 48χρονος από το Πακιστάν και μια 33χρονη από το Αφγανιστάν, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, σε μη νόμιμη αλλοδαπή και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ο 48χρονος έφθασε στο αεροδρόμιο , συνοδεύοντας την 33χρονη με το ανήλικο παΐδι της παρουσιάζοντας τους ως την οικογένειά του και επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ρουμανίας, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο τους από την χώρα, προκειμένου να αναχωρήσουν από κοινού με προορισμό το Ανόβερο της Γερμανίας .

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Πηγή: skai.gr