Πήραν περισσότερα παιδιά, αλλά 37.000 μένουν έξω από τους δημοτικούς σταθμούς

Απάντηση στις καταγγελίες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σχετικά με τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς έδωσε το υπουργείο Οικονομίας, χωρίς ωστόσο να απαντά επί της ουσίας στο γεγονός ότι σχεδόν 37.000 παιδιά μένουν εκτός δομών.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισημαίνει ότι την ερχόμενη σχολική χρονιά ο αριθμός των παιδιών που θα έχουν θέση στους δημοτικούς σταθμούς είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι κατά 3.530, και φτάνει τα 84.800 παιδιά.

Το υπουργείο επισημαίνει ακόμα ότι ο φετινός προϋπολογισμός για τους δημοτικούς σταθμούς είναι αυξημένος κατά 9,4% σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας πλέον τα 193 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο ωστόσο αποφεύγει να απαντήσει στο αίτημα της ΚΕΔΕ για αύξηση της χρηματοδότησης στα 250 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα επέτρεπε στις δημοτικές δομές να υποστηρίξουν όλες τις οικογένειες που έχουν κάνει αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Χωρίς την αύξηση του προϋπολογισμού, 36.769 παιδιά θα βρίσκονται εκτός δημοτικών σταθμών για τη σχολική χρονιά 2016-2017.
Πηγή: skai.gr