Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις άδειες οι 7 τηλεοπτικοί σταθμοί (upd)

Ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας εμφανίστηκαν σήμερα Παρασκευή οι νομικοί παραστάτες των τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής για την χορήγηση των αδειών. Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο το ΣτΕ να εκδώσει σήμερα την απόφαση του για την χορήγηση ή όχι προσωρινής διαταγής μετά τις προσφυγές των καναλιών.

Επίσης οι συνήγοροι των υπουργείων Οικονομικών και Επικρατείας θα τοποθετηθούν επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα ενημέρωση για τη διαδικασία του διαγωνισμού παρότι η ίδια η Επιτροπή ομολόγησε χθες ότι το σύστημα δεν έχει διεθνή πιστοποίηση. Επί τρεις ώρες η Επιτροπή αρνιόταν πεισματικά να δηλώσει εάν το ηλεκτρονικό σύστημα δημοπράτησης είναι διεθνώς πιστοποιημένο, όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη, ενώ μετά από πιέσεις των υποψηφίων, δήλωσαν ότι η μεν εταιρεία είναι πιστοποιημένη αλλά το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι...

Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς πρόκειται για βασική παραβίαση της προκήρυξης που προξενεί προβλήματα διαφάνειας και νομιμότητας του διαγωνισμού.

Σήμερα η εφημερίδα Αυγή, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με αφορμή την χθεσινή διαδικασία ενημέρωσης, υποστηρίζει ότι «Οι καναλάρχες αναγνώρισαν τη διαδικασία».







Πηγή: skai.gr