Τραυματίες από τη φωτιά στη Χίο - Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Σε νοσοκομείο της Αθήνας θα νοσηλευτούν δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν σοβαρά από την πυρκαγιά που μαίνεται στη Χίο. Η μία γυναίκα 64 ετών, υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα της και άλλη τραυματίστηκε στο πόδι.

Από τη φωτιά, που ξέσπασε την Πέμπτη το βράδυ σε δασική περιοχή ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος, τραυματίστηκαν συνολικά έξι άνθρωποι. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, στη Σιδηρούντα έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια, ενώ κάηκε ολοσχερώς ένα όχημα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Σταμάτης Κάρμαντζης δήλωσε πως η φωτιά πέρασε μέσα από τη Σιδηρούντα με συνέπεια τους έξι τραυματισμούς πολιτών, καθώς παρέμειναν στο χωριό και μάλιστα βγήκαν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν έχουν καεί κατοικίες.



Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην περιοχή Πλάτωνος στο Μενίδι Αττικής, κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής και πλησίασε κατοικημένες περιοχές. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Φυλής Μιχάλη Οικονομάκη η φωτιά ξέσπασε σε αραιοκατοικημένη περιοχή και έκαιγε χαμηλή βλάστηση. Έχει καεί ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που είχε μέσα φιάλες και γίνεται ερευνά από την πυροσβεστική υπηρεσία. 

Κατά το τελευταίο
εικοσιτετράωρο, το πυροσβεστικό σώμα αντιμετώπισε 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές, 48 αστικές πυρκαγιές και 41 παροχές βοηθείας.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ