Κλείσιμο

Σχεδόν 37.000 παιδιά εκτός των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών

Σχεδόν 37.000 παιδιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για το ερχόμενο σχολικό λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης του προγράμματος από την κυβέρνηση, αναφέρει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η οποία ζητά αύξηση των κονδυλίων ώστε να υποστηριχθούν όλες οι οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος αυξήθηκε φέτος κατά 17 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι, όμως ο αριθμός των αιτήσεων είναι επίσης αυξημένος, με συνέπεια αυτή τη στιγμή 36.769 παιδιά να βρίσκονται εκτός δημοτικών σταθμών για τη σχολική χρονιά 2016-2017.

Συγκεκριμένα, από τα 121.569 παιδιά που οι γονείς τους υπέβαλλαν αιτήσεις, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν μόνο 84.800 παιδιά.

Η ΚΕΔΕ ζητά η σχετική χρηματοδότηση να φθάσει τα 250 εκατ. ευρώ, από 193 εκατ. που είναι σήμερα, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων δομών, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας νέων.

Η κυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει αυξάνοντας τη χρηματοδότηση του προγράμματος για τη διασφάλιση όλων των οικογενειών που μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία [...] Σε μία εποχή που στην Ελλάδα μαστίζει η υπογεννητικότητα οφείλουμε να ενισχύουμε με όλα τα μέσα τις δομές φύλαξης παιδιών που προορίζονται για τη στήριξη των οικογενειών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.
Πηγή: skai.gr