Αίγινα: Εμφανίστηκε η τέταρτη επιβάτις του ταχύπλοου του 77χρονου

Εννέα ημέρες μετά το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερις άνθρωποι, φαίνεται ότι εμφανίστηκε η τέταρτη επιβάτις του σκάφους με χειριστή τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

Πρόκειται για την 65χρονη Θεοδότη Καρακάση, η οποία ακόμα δεν έχει καταθέσει για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους η 65χρονη αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη, ή την Παρασκευή.

Η Καρακάση υποστηρίζει ότι δεν προσήλθε για κατάθεση γιατί βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τον εμβολισμό της λάντζας από το ταχύπλοο.

Στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου, ο οποίος κατηγορείται για το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα προχώρησε στο μεταξύ την Τετάρτη η Περιφέρεια Αττικής.

Ο κατηγορούμενος κατείχε την άδεια οδήγησης του χειριστή ταχύπλοου από το Μάρτιο του 2014. Η απόφαση της Περιφέρειας ελήφθη έπειτα από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, αναφορικά με τις διαδικασίες ιατρικής εξέτασης οδηγών «εξ' αποστάσεως», καθώς και με την αμφισβητούμενη ικανότητα να κατέχει άδεια οδήγησης ο 77χρονος.

Παράλληλα, η Περιφέρεια κατήγγειλε τη σύμβαση με τον γιατρό Μάρκο Αντωνίου, μετά από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν απαιτείται η προσέλευσή των ενδιαφερόμενων για να ανανεώσουν άδεια οδήγησης στο ιατρείο του, καθώς αρκεί η προσκόμιση δικαιολογητικών από τρίτο πρόσωπο.

«Η ανάκληση της άδειας του γιατρού προσβάλλει την εγκυρότητα και νομιμότητα του διπλώματος του χείριστη κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει την αστική ευθύνη του σκάφους έναντι τρίτων να αρνηθεί την ασφαλιστική κάλυψη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Γερασίμου, εκ των συνηγόρων θυμάτων του δυστυχήματος.
Πηγή: skai.gr