Κρέτσος: Πρωτοποριακή διαδικασία ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση

«Πρωτοποριακή διαδικασία» χαρακτηρίζει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λεύτερης Κρέτσος, παρά τη σωρεία ενστάσεων και ερωτημάτων που έχουν διατυπωθεί τόσο από τον ΣΚΑΪ όσο και από άλλους εμπλεκόμενους και επιστημονικούς φορείς. Οι εκπρόσωποι των καναλιών βρίσκονται αυτή την ώρα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για να γίνει ενημέρωση και παρουσίαση της διαδικασίας της υποβολής προσφορών για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Από την πλευρά του, με δήλωσή του στο ΑΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης σπεύδει να αμφισβητήσει τη στάση των εκπροσωπών των καναλιών και τους προτρέπει να «προσέλθουν με καλή πίστη και να φροντίσουν να αξιοποιήσουν τον χρόνο της ενημέρωσής τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Κάνει δε λόγο για «τελική φάση μιας πρωτοποριακής διαδικασίας που ξεκίνησε με την ψήφιση του ν. 4339» και για «σχεδιασμό που έγινε με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή ώστε να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Αυγή επιτίθεται στο φύλλο της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ υποστηρίζοντας ότι οι εκπρόσωποι του σταθμού μεταβαίνουν με σχέδιο υπονόμευσης του διαγωνισμού. Το δημοσίευμα φτάνει μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ έχουν πρόθεση «να εκφοβίσουν την επιτροπή του διαγωνισμού».

Να παρουσιάσει δημόσια ό,τι στοιχεία έχει για τον «ισχυρό άνδρα» της Τοξότης ΑΕ Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα κάλεσε τον Πάνο Καμμένο ο Παναγιώτης Ρήγας. 

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε μέσω του ΣΚΑΪ ότι η διαδικασία αδειοδότησης είναι δίκαιη, ωστόσο ενώ ανάφερε για τον αριθμό των αδειών ότι «το τοπίο είναι συγκεκριμένο (...) και ότι 5η άδεια δεν μπαίνει με τίποτε, καθώς έχει ψηφίσει η Βουλή», εντούτοις για τα θεματικά κανάλια περιορίστηκε να αναφέρει ότι «θα είναι συγκεκριμένης κατεύθυνσης με διαφορετική στόχευση και ποιότητα».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για διαφημιστική πίτα 200 εκατ. ευρώ, και ότι κάθε κανάλι χρειάζεται 50 εκατ. ευρώ για να είναι βιώσιμο, καταλήγοντας στον αριθμό «τέσσερα», και την Τετάρτη η κυβέρνηση επανέφερε τα θεματικά. «Αυτά δεν χρειάζονται 50 εκατ. για να λειτουργήσουν;» διερωτήθηκε. 

Άφεση αμαρτιών της κυβέρνησης σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής δεκάδων, ή και εκατοντάδων εκατ. ευρώ, κατήγγειλε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

Επισήμανε μάλιστα, με αφορμή την εταιρεία Τοξότης ΑΕ που συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ότι δίνεται η εντύπωση πως το υπουργείο Οικονομικών συντονίζει τις ενέργειές του με τη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών επισημαίνοντας ότι θα επανέλθει με νέα στοιχεία. 
Πηγή: skai.gr