Ο Λυκουρέζος αποσύρεται λόγω συγγένειας από την υπεράσπιση του 76χρονου

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την εκπροσώπηση και υπεράσπιση του 76χρονου χειριστή του ταχύπλοου που προκάλεσε το ναυτικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα εξέφρασε την Πέμπτη με ανακοίνωσή του ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο κ. Λυκουρέζος επικαλείται για την απόφασή του αυτή τη συγγένειά του με τον 76χρονο (είναι εξάδελφός του), γιατί όπως εξηγεί «στις περιπτώσεις αυτές ένας δικηγόρος δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα».

Η δήλωση του δικηγόρου

«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του. Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας τόνισε ότι ο 76χρονος «ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος χειριστής, εδώ και αρκετές δεκαετίες είχε άδεια, είχε δικό του σκάφος, ήταν γνωστός στο νησί, είχε γνώση του χώρου δεν ήταν Αιγινήτης αλλά τακτικός επισκέπτης της Αίγινας, και είναι αδιανόητο στο στενό ανάμεσα στη Moνή και την Πέρδικα να τρέχει κανείς με ταχύτητα».
Πηγή: skai.gr