Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον πλοίαρχο του τουριστικού σκάφους στην Αίγινα

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για τον κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους που εμβολίστηκε χθες Τρίτη ανοιχτά της Αίγινας από ταχύπλοο, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι πέντε ετών.

Ο κυβερνήτης έχασε τις αισθήσεις του κι έπεσε ζωντανός στη θάλασσα, όπου εισέπνευσε νερό με συνέπεια να πνιγεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείο, που επικαλείται πληροφορίες από την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας.

Για αυτόν τον λόγο, οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα ήταν γεμάτοι με θαλασσινό νερό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο ιατροδικαστής αύριο το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων.

Την Παρασκευή απολογείται ο 76χρονος κατηγορούμενος

Εν τω μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην πέμπτη τακτική ανακρίτρια ζήτησε και έλαβε ο 76χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική τραγωδία.

Ο άνδρας αποχώρησε από τα δικαστήρια Πειραιά συνοδεία ισχυρής δύναμης του Λιμενικού και έως την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.

Παρών στα δικαστήρια Πειραιά ήταν και ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα», είπε ο κ. Λυκουρέζος, προσθέτοντας ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ερωτηθείς για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο πελάτης του σημείωσε ότι αυτή συνίσταται στα εξής: «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

Ο κ. Λυκουρέζος σημείωσε μάλιστα ότι ο χειριστής του ταχύπλοου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ τόνισε ότι ήταν κανονικά σε θέση να οδηγεί σκάφος, θυμίζοντας ότι μόλις πριν λίγα χρόνια είχε ανανεώσει την άδειά του.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ