Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο κατηγορούμενος για την τραγωδία στην Αίγινα

Αποχώρησε συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού ο 77χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα χθες το μεσημέρι.

Ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε' τακτική ανακρίτρια και ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά. Παρών στα δικαστήρια Πειραιά ήταν και ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα» είπε ο κ. Λυκουρέζος προσθέτοντας ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ερωτηθείς για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο πελάτης του σημείωσε ότι αυτή συνίσταται στα εξής: «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους»

Ο κ. Λυκουρέζος σημείωσε μάλιστα ότι ο χειριστής του ταχύπλοου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ τόνισε ότι ήταν κανονικά σε θέση να οδηγεί σκάφος, θυμίζοντας ότι μόλις πριν λίγα χρόνια είχε ανανεώσει την άδειά του.

Νωρίτερα, ο 77χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου είχε μεταφερθεί στα δικαστήρια Πειριαά, υπό έντονες αποδοκιμασίες, ενώ ο ίδιος απέδωσε την Τρίτη το δυστύχημα σε στιγμιαία απροσεξία.

Έξω από τα δικαστήρια ήταν η αδελφή του πατέρα που σκοτώθηκε μαζί με την 5χρονη κόρη του. Τού έδειχνε φωτογραφίες των θυμάτων φωνάζοντας «δολοφόνε, κοιτά τι έκανες».

Τη δέσμευση ότι θα δοθούν απαντήσεις στα αίτια που προκάλεσαν ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα των τελευταίων ετών στη χώρα μας έδωσε την Τετάρτη από την Αίγινα ο Θόδωρος Δρίτσας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Δρίτσας, το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη, προσθέτοντας ότι η ναυτική τραγωδία ανοίγει εκ νέου το ζήτημα της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στη θάλασσα.

«Οι λεβέντες της θάλασσας και οι λεβέντες της ασφάλτου δεν είναι άξιοι θαυμασμού, είναι άξιοι κοινωνικής απαξίωσης» δήλωσε μάλιστα.

«Έτρεχε πάρα πολύ»

Ο κυβερνήτης του μοιραίου ταχύπλοου είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα την ώρα του δυστυχήματος σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που επικαλέστηκε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης. «Έτρεχε πάρα πολύ λένε» είπε, επισημαίνοντας ότι την ώρα του δυστυχήματος δεν υπήρχε κανένα καιρικό πρόβλημα. «Υπήρχε ορατότητα, δεν υπήρχε κυματισμός, είναι ανεξήγητο, απίστευτο ό,τι συνέβη σε μια απόσταση που δεν απέχει ούτε 1 μίλι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρτζής.

Όπως τόνισε, το δρομολόγιο που έκανε το μικρό τουριστικό σκάφος, είναι ένα δρομολόγιο ρουτίνας. «Έχει συγκλονιστεί όλο το νησί όλη η Ελλάδα, δεν το πιστεύει κανένας» είπε.

«Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τέτοιο περιστατικό, μας προβληματίζει πώς έγινε» τόνισε δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι από την Τετάρτη διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια στην περιοχή.

Γλιτώνει τον ακρωτηριασμό η 29χρονη

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του ΚΑΤ που εκδόθηκε την Τετάρτη το πρωί η 29χρονη Ουκρανή, που είχε υποστεί μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό κάτω άκρο, κατά το ναυτικό δυστύχημα υποβλήθηκε την Τρίτη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν το πόδι της είναι βιώσιμο και η κατάσταση της ασθενούς σταθερή.

Η 29χρονη υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα.

Πηγή: skai.gr