Πυρκαγιές σε Δράμα και Μεσολόγγι - Nεκρός πυροσβέστης

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται τη Δευτέρα στην περιοχή Κύργια, στο Δοξάτο Δράμας. Επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο και πριν τη δύση του ηλίου 2 καναντέρ και 2 Πεζετέλ.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στα Καλύβια Αττικής, στο βουνό μεταξύ της Αγίας Μαρίνας και του Λαγονησίου. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, και πριν τη δύση του ηλίου 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.Η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από κάποιον άντρα που έκανε εργασίες σε μελισσοκομείο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου, καίει αγροτοδασική έκταση. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 14 πεζοπόρο, και πριν τη δύση του ηλίου 2 αεροσκάφη και ένα πεζετέλ. Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκε προληπτικά χωριό.

Νεκρός πυροσβέστης


Εντωμεταξύ, νεκρός από παθολογικά αίτια έπεσε 47χρονος πυροσβέστης κατά την κατάσβεση της φωτιάς στο Παρόριο Λιβαδειάς. Eνιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε, μπροστά στους συναδέλφους του.Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, προκειμένου να τον συνεφέρουν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Ξυλαγανή Ροδόπης.

Το τελευταίο 12ωρο (06:00-18:00), το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές.



Πηγή: skai.gr